Kiemelt hírek

DSC_0265

Hagyományok kézről kézreDSC_0265Alkotni öröm, tartja a mondás, és hogy ez mennyire igaz, azt a kézműves mesterek tudják a leginkább. Tény, mi még nem találkoztunk olyan mesterrel, aki ne beszélt volna másokat is lelkesítő örömmel munkáiról, és azok elkészítési technikáiról. Az olyan munkák pedig, amiket szívvel-lélekkel készítenek, örömöt nyújtanak a csodájukra járó szemlélődőnek is.

Erről a Szent László Napok három napja során a Rhédey-kertben személyesen is meggyőződhetünk.

 

Az érdeklődőket színes kínálat várja: megismerkedhetnek a csuhéfonás fortélyaival, találkozhatnak karikás ostorkészítő mesterrel és kipróbálhatják az üvegfújást is. Több mint húsz kézműves kínálja majd portékáit, köztük iparművész, fazekasmester, keramikus, szarufaragó, bútorfestő, gyékényfonó, bőrdíszműves, valamint ékszerkészítő is. Ha Ön is szívesen kivenné a részét az alkotás öröméből, figyelmébe ajánljuk a díszpárna készítő versenyünket.

DSCF4420

Abban biztosak vagyunk, hogy aki 2014. június 27–29. között kilátogat a Rhédey-kertbe minden bizonnyal mosollyal és sok-sok élménnyel gazdagodva távozik majd – szinte biztos, hogy nem üres kézzel.