Kiemelt hírek

Hot-Jazz-Band

Hot Jazz Band a forró nyári napokraHot-Jazz-BandMostanában igen forró nyaraink vannak, és valószínűleg az idei is hasonló lesz. A Szent László Napok erre még rátesz egy lapáttal, ugyanis egy igen „forró” és stílusos zenekart hoz el nekünk, ami nem más, mint a Hot Jazz Band. Most, hogy sikerült elsütni ezt a csuklóból jövő párhuzamot, lássuk miről is van szó.

 

1920-as, ‘30-as, ’40-es évek zenei világa megvan? Finom amcsi jazz? Régi magyar filmslágerek? Igen, ez mind a Hot Jazz Band. Egy nemzetközileg elismert zenekar, amely bejárta Európát és az Amerikai Egyesült Államokat és mindenütt csillogó eredményeket ért el. Kétszeres eMeRTon-díjas együttes és szintúgy Líra-díj, valamint Louis Armstrong Emlékdíj tulajdonosa.

 

Sorolni is nehéz magyarországi és külföldi fesztiválos kiszállásaikat, de néhányat azért megemlítünk: Lyon, Pozsony, Drezda, Helsinki, Zürich, Bécs, Sacramento (USA), Istambul, stb. Romániában eddig csak Kolozsváron és Nagykárolyban léptek fel. Nagyvárad lesz a következő.

 

Fellépéseiket számos neves külföldi előadó vendégszereplése színesítette már – olyanok, mint Cynthia Sayer, Mike Vax, Tom Kirkpatrick, Tom Saunders, Kenny Ball (UK), John Sharidan (USA), Johnny Varro és még sokan mások.

 

E sorok szerzője is volt már Hot Jazz Band koncerten a budapesti Kobuci Kertben – mint megtudta utólag, mert ottjártában véletlenszerűen „botlott bele” az eseménybe, és mivel tetszett neki az auditív élmény, másnap rögtön be is pötyögte a YouTube keresőbe, hogy Hot Jazz Band.

 

A nagyváradi közönség tehát máris előnnyel indul; addig is lehet hegyezni a füleket és bekészíteni jeges italokat, mert ez a koncert csakugyan forró lesz!

 

Ozsváth Zsuzsi