Ştiri recente

DSC_0464

Am mediatizat Zilele Sf. Ladislau prin salubrizare și plantare de floriDSC_0464Cei care, sâmbătă, au răspuns pozitiv la apelul lansat de organizatorii Zilelor Sf. Ladislau și au participat la acțiunea salubrizare din oraș au în spate o zi plină de realizări, dar obositoare. Operațiunea de salubrizare derulată sub denumirea „Să facem curățenie în orașul Sfântului Ladislau” a fost o reușită deoarece sacii menajeri s-au umplut, iar malurile Peței și Crișului au devenit mai curate. Și de aceea este lăudabil efortul participanților și dorința lor de a face ceva pentru oraș. A fost muncă serioasă, nu glumă.

 

Dimineață la ora 10, voluntarii s-au adunat în Piața Unirii, iar de acolo, împărțiți în 3 grupe, au pornit spre locurile ce urmau să fie salubrizate. La inițiativa Asociației Studenților de la Universitatea Creștină Partium, am creat din flori logo-ul Zilelor Sf. Ladislau într-un loc de la intersecția bulevardelor Dacia și Decebal. Cei 10 voluntari au lucrat aproape 5 ore pentru a realiza compoziția florală care redă sigla multicoloră a Zilelor Sf. Ladislau. Cele aproximativ 200 de flori au fost puse la dispoziția noastră de horticultorul Fuzesi Jozsef. Organizatorii îi mulțumesc și pe această cale pentru contribuția sa.

IMG_3565

În paralel cu plantarea, pe ambele maluri ale Crișului s-a desfășurat colectarea de gunoaie, între podurile Ferdinand și Dacia. O provocare pentru participanți a reprezentat-o pescuirea din apă a pet-urilor și pungilor de plastic. După o scurtă pauză, voluntarii s-au ocupat și de malul Peței, în zona dintre str. Cantemir și Universității. Această porțiune s-a dovedit a fi cea mai plină cu gunoaie. Am găsit acolo chiar și deșeuri periculoase, motiv pentru care vom informa autoritățile competente cu privire le cele descoperite.

 

Tragem concluzia că este mare nevoie de cât mai multe asemenea acțiuni de voluntariat, cu și mai mulți participanți și nu doar cu prilejul Zilelor Sf. Ladislau. Acțiunea „Să facem curățenie în orașul Sfântului Ladislau!” a fost una de preambul pentru adiția din 2014 a Zilelor Sf. Ladislau. Scopul organizatorilor a fost, pe lângă mediatizarea evenimentului din ultimul weekend al lunii iunie, popularizarea voluntariatului și conștientizarea necesității de a proteja mediul înconjurător.