Ştiri recente

kissBarna_utcazenekar

Întâlnirea promițătoare dintre poezie și muzică: Orchestra de stradăkissBarna_utcazenekarKiss Barna și Orchestra de stradă vor urca pe scenă la Oradea, în cadrul Zilelor Sf. Ladislau, cu poezii cântate/puse pe portativ din creații semnate Weöres Sándor, Petőfi Sándor, Francois Villon, József Attila, Faludy György și Mészöly Dezső, dar și cu variante muzicale ale unor versuri proprii. Prietenii noștri muzicieni vor interpreta cântecele în versiuni acustice: cu vioară, muzicuță și diverse instrumente cu coarde.

 

În calitate de frontman al Trioului Villon, Kiss Barna a evoluat în concerte, în ultimii ani, cel mai mult în Ungaria și în Transilvania. În 2014, acesta se prezintă cu o trupă nou nouță, Orchestra de stradă.

 

Membrii formației sunt muzicieni recunoscuți care au concertat foarte mult prin Ungaria și care au stat pe aceeași scenă cu nume mari precum LGT, Edda Művek, Quimby, Lovasi András, Földes László (Hobo), Ferenczi György, trupa Csík, formația Republic, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi, Presser Gábor și mulți alți artiști consacrați.

 

Pentru Kiss Barna, Orchestra de stradă este un fel de „trupă a iubirii”, în care poate realiza fără compromisuri tot ceea ce visa de 10 ani. Își prezintă versurile în variantă muzicală, așa cum îi convine pe moment, așa cum se poate, un pic diferit de fiecare dată când apare pe scenă.

 

Sâmbătă, 28 iunie, grupul va deschide, de la ora 19, pentru Quimby, în Parcul Bălcescu (Rhédey).