Ştiri recente

plakat-tranzit-pke

Viziuni aplicate: Expoziția jubiliară a catedrei de Arte Vizuale a Universității Creștine Partiumplakat-tranzit-pkeJoi, 26 iunie, la ora 17, în Palatul Sonnenfeld care găzduiește și Cafeneaua Moszkva, se va deschide expoziția jubiliară a studenților Universității Creștine Partium (UCP) – catedra de Arte Vizuale – , expoziție ca a debutat anul trecut la Budapesta, în Casa Artiștilor Maghiari.

 

Scopul expoziției este prezentarea rezultatelor și nivelului UCP în materie de artă plastică, la 10 ani de la începuturile catedrei de specialitate. De asemenea, se dorește scoaterea în evidență a faptului deloc neglijabil că în Transilvania există învățământ artistic de nivel înalt în limba maghiară. La profilul de Artă Vizuală de la UCP au fost atinse mai ales tematici artistice aplicate, acestea fiind analizate pe larg. În procesul de realizare, sunt utilizate toate metodele contemporane din comunicarea vizuală.

 

Expoziția este construită pe conceptul de Viziuni aplicate. E un fel de imagine pragmatică a viitorului proiectată de tinerii ardeleni de 20 și ceva de ani. Printre operele alese pentru expunere găsim grafică, printuri digitale, instalații și proiecții video.

 

Creațiile au fost grupate în funcție de tematici, iar dintre tematicile atinse amintim cele sociale, categoria digitală și afișele făcute de studenții masteranzi. Vom avea, de asemenea, grafică de carte și proiectare de ambalare, precum și prezentare de campanii (publicitare) gândite pentru popularizarea de produse transilvănene. De o categorisire aparte beneficiază acele grafici și produse serigrafice care au fost create de tineri în ultimii 5 ani în timpul taberelor de creație de la Atelierul Grafic de la Szentendre.

 

După Budapesta, expoziția a cutreierat și Transilvania căci creațiile respective au fost deja arătate la Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Odorheiu Secuiesc și Cluj-Napoca. În ceea ce privește Oradea, va fi o premieră prezentarea acestor opere de artă chiar în locul în care s-au școlit autorii.